Buyways

Nieuwe Buyways.nl

De oude Buywayssite stond alweer een tijdje. En wat doe je als er werk op je wacht? Oppakken, niet aan je eigen site werken. Terwijl de kickoff allang geweest was.

Begin dit jaar hebben we al een Sprint 0 gedaan: een kickoff waarbij we doorspreken wat de verwachtingen voorafgaand aan het project zijn. Omdat we alle kennis in huis hebben om het project te scrummen, zijn we eens in de schoenen van de klant gaan staan. Dat betekent dat de Product Owner nu aan óns trekt om de wensen en verwachtingen naar boven te krijgen. Dus:

  • Persona’s opgesteld
  • Functionaliteit afgestemd
  • Een opzet van een grafisch ontwerp gemaakt

Vervolgens kon de bouw gestart worden. Het ontwerp is vertaald naar een styleguide die is geïmplementeerd in WordPress. Assets worden ontworpen, functionaliteit wordt gebouwd of aangepast. Het geheel wordt in Mercurial geplaatst en gekoppeld aan Jenkins. De swimlanes in Jira worden gevuld met Epics, Stories en Tasks.

Vlak voordat we live gaan, worden de laatste checks uitgevoerd. Performance settings en de cookiebar hebben we liggen, die zitten er zo in. Staan alle redirects ingericht om SEO waarden te behouden? Dat blijft maatwerk.

Inmiddels staat ‘ie. Naar tevredenheid. Praktisch iedereen heeft eraan meegewerkt en we zijn zelf erg tevreden. Toch nog een op- of aanmerking? Laat het ons weten!